21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeVideo'sCommunity Dressing: Staphorst

Community Dressing: Staphorst

‘Community Dressing’ is een reeks documentaire video’s over de Nederlandse streekdrachten. Theodorus Johannes kijkt via de streekdrachten naar de stand van zaken in de hedendaagse mode-consumptie.

Door de bijna verloren Nederlandse streekdrachten centraal te stellen en diens tradities, normen, waarden, totstandkoming en verdwijnen te bevragen, ontstaat een blik vanuit de streekdracht op het hedendaagse modesysteem. Verschillende experts, vakmeesters en draagsters komen aan het woord om antwoord te krijgen op de volgende vraag; Waarin is het huidige modesysteem veranderd en/of hetzelfde ten opzichte van de streekdrachten?

{loadmoduleid 133}

Overal waar mensen samenkomen ontstaat mode. In deze aflevering van Community Dressing ontdekken we hoe cultuur ontstaat in en rondom gemeenschappen. Wat voor rol heeft een streekdracht in het scheppen en behouden van een gemeenschapszin? Daarnaast gaat Theodoor de hort op met het Staphorster Stipwerk.

{loadmoduleid 133}

- Advertisment -

Meest Populair