23.2 C
Staphorst
woensdag 7 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsKOM ERBIJ-week - Staphorst tegen eenzaamheid

KOM ERBIJ-week – Staphorst tegen eenzaamheid

STAPHORST – In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseren diverse organisaties tussen 30 september en 7 oktober een reeks activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Wist je dat? In Nederland 1 op de 10 mensen zich erg eenzaam voelt?

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Ook in Staphorst zijn er een aantal momenten in deze week waarop er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Dit gebeurt in diverse vormen zoals een gezellige maaltijd bij de aanschuiftafel en in kleine vorm in de Buurtstee in Rouveen, een contactmoment op de markt op woensdagochtend met de wethouder Alwin Mussche om 9 uur, een voorleesuurtje, een theatervoorstelling over alzheimer/dementie, een jongerenmiddag en avond, wandelen, een bingo, een sing-in en een thema-avond over ‘niet zichtbare beperkingen’ en nog veel meer.

Stichting Welzijn Staphorst, Jongerenwerk, Carinova en een aantal kerken hebben samen de handen ineen geslagen om in de gemeente Staphorst een reeks activiteiten te organiseren rondom dit thema. Door ontmoetingsmomenten en informatieavonden te organiseren hopen we eenzaamheid steeds meer bespreekbaar te maken en te herkennen in onze samenleving.’

- Advertisment -

Meest Populair