22 C
Staphorst
dinsdag 6 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsDrie nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, waarvan één in Staphorst

Drie nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, waarvan één in Staphorst

In de regio IJsselland zijn drie nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een persoon uit Staphorst, een persoon uit Raalte en een persoon uit Zwolle. Bron- en contactonderzoek vindt plaats. Het totaal aantal besmettingen in de regio IJsselland ligt nu op vijf: drie personen uit Zwolle, één uit Staphorst en één uit Raalte.

{loadmoduleid 137}

Klachten en wanneer kan ik bellen?

Heb je klachten en ben je recent op het vasteland geweest in China (inclusief Hong Kong), Zuid-Korea, Iran of Italië? Bel dan met jouw huisarts. Heb je specifieke vragen over de situatie in Noord-Brabant? Kijk dan op de website van het RIVM of GGD Hart voor Brabant.

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. Ben je alleen verkouden, heb je alleen koorts en ben je in niet in een risicogebied geweest? Blijf dan gewoon thuis en denk aan je hand- en hoesthygiëne (handen wassen, in je elleboog hoesten, geen hand geven en wat afstand bewaren) zodat je anderen niet aansteekt. Je hoeft niet te bellen met de huisarts of de GGD.

Hoe kan ik voorkomen dat ik een virus verspreid?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Geef geen hand bij binnenkomst of weggaan
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Contact met GGD en landelijk telefoonnummer

Heb je vragen over deze uitbraak? Kijk dan op deze webpagina van het RIVM. Hier staan antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1351. Je kunt ook contact opnemen met ons team Infectieziektebestrijding via telefoonnummer: 038 – 428 16 56 of via dit contactformulier. Op sommige dagen is het drukker dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. We vragen jullie begrip daarvoor.

Geüpdatet 12-3-2020 16:11u

- Advertisment -

Meest Populair