20.7 C
Staphorst
dinsdag 6 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenCursusaanbod Welzijn Staphorst

Cursusaanbod Welzijn Staphorst

STAPHORST – Voor het komende seizoen is er vanaf eind augustus 2022 een mooi cursusaanbod van Stichting Welzijn Staphorst. Ook deels in samenwerking met Bibliotheek Staphorst.

Nieuwe bridgecursus

Altijd al zin gehad om te gaan bridgen en je hersens te gaan trainen? Dan is daar nu een kans voor. De Bridgeclubs van SWS Staphorst, de Wijk en IJhorst gaan gezamenlijk een bridgecursus opzetten met een startdatum van donderdag 29 september.
De cursus zal gegeven worden door mevrouw M. Kloosterman en bestaat uit 12 lessen van 2 uur op de donderdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur in Staphorst of de Wijk. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Aanmelden kan via: [email protected]

Cursus Line Dance

De woensdagavondgroep Line Dance heeft in de eerste helft van 2022 ook weer succesvol gedraaid. Er is nog steeds ruimte en behoefte om op de dinsdagochtend ook te gaan dansen.

Naast de woensdagavond is er nu ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de dinsdagochtend. Leeftijd en ervaring spelen geen rol; of je nu 24 of 65+ bent, iedereen uit de gemeente Staphorst is van harte welkom. Er kunnen eerst twee proeflessen worden gedaan. Andere belangstellenden uit de regio mogen ook komen. Een leuke en actieve bezigheid in de herfst- en winterperiode voor jezelf, vrienden, buurman, buurvrouw of familielid.

De lessen worden gegeven door Ellen Mulder, de ervaren docent van Durango Line en Show Dancers in Darp.

Bij voldoende aanmeldingen zal de dinsdagochtendgroep van start gaan. De kosten bedragen € 60,00 per persoon per kwartaal, 12 lessen in het Dienstencentrum van Staphorst, Berkenlaan 1.

Samenwerking met de bibliotheek Staphorst

Digitaal vaardig

Er is ook een samenwerking gestart in het aanbieden van computerlessen, cursussen. Er komt een cursus  Klik&Tik, Digisterker en Digivitaler. Deze zijn bedoeld om vaardigheid met de computer, laptop, tablet, ipad of mobiele telefoon te ontwikkelen. Hier worden nog vrijwilligers voor gezocht.

Studiekring

Sta je open voor een interessant gesprek met andere 50-plussers?
Op zoek naar een leuke uitdaging?  Dan heeft de Bibliotheek misschien iets voor u: een Studiekring.

In 2019 is er in de bibliotheek Staphorst samen met SWS een studiekring gestart.

Laat je vooral niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelfgekozen onderwerpen, van eigen ervaring en inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses .

Een studiekring is zeer geschikt voor 50-plussers die weten dat thuis een heerlijk plek is maar die ook hebben ontdekt dat nieuwe contacten en in gesprek gaan over inhoudelijke actuele onderwerpen het leven kunnen verrijken.

Elke eerste dinsdag van de maand komt de groep bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor belangstellenden is er op de dinsdag een mogelijkheid  kennis te komen maken met het fenomeen Studiekring. We treffen elkaar dan in de Openbare Bibliotheek in Staphorst en beginnen om 10.00 uur. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 11.30 uur.

Aanmelden kan bij: [email protected] ,  0522 – 46 20 44

Kookcursus “mannen met pannen”

Ben of ken jij die man die goed en lekker wil leren koken? De kookcursus “Mannen met pannen” is voor mannen van alle leeftijden geschikt. Het zijn 6 avonden die starten om 16:30 uur op de dinsdagavond.De kosten zijn: € 135,00 per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal en boodschappen. Locatie: De Buurtstee, Seringenhof 2 in Rouveen (achterkant van kinderopvang Mathil). De 6 cursusdata zijn: dinsdag 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober en 1 november.

Er is de Buurtstee een mooie keuken met een inductiekookplaat. Daarnaast zal er gekeken worden of het mogelijk is om met nog wat losse inductiekookplaatjes gewerkt kan worden. Zo kan ieder voor zich zelf het recept maken en kookervaring opdoen.

Aan het eind van de cursus is het de bedoeling dat de mannen verschillende gezonde maaltijden kunnen bereiden. Geen culinaire hoogstandjes, wel voedzaam en lekker.

Naast het leren bereiden van een gezonde maaltijd, is de gezamenlijke ontmoeting en het onderlinge contact  belangrijk en pleit voor zelfredzaamheid van de medemens. 

Carolien Hattem zal de mannen op de route van recept tot een smaakvol resultaat leiden.

Carolien is ook aanspreekpunt en contactpersoon vanaf de start van de cursus. Stichting Welzijn Staphorst
ondersteunt haar in het coördineren, faciliteren en communicatie via de media.

Tijdens de laatste avond mogen gasten smullen van de kookkunsten van de mannen. 

Aanmelden kan via [email protected] of 0522 – 465143.

Alle informatie en mogelijkheid tot aanmelden staat op de website van SWS. www.sws-staphorst.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -

Meest Populair