20.7 C
Staphorst
dinsdag 6 juni 2023
No menu items!
HomeEvenementenVeel records bij Zwarte Dennen Cross

Veel records bij Zwarte Dennen Cross

STAPHORST – Het was even spannend tijdens de corona-persconferentie op 12 november maar gelukkig mochten de buitensporten toch doorgaan. Op dat moment was het zo goed als zeker dat de 15e editie van de Zwarte Dennen Cross eindelijk kon plaatsvinden. Weliswaar zonder publiek maar dat mocht de pret niet drukken. Met een recordaantal deelnemers van 540 en enkele parcoursrecords kan de organisatie Bos Bedden Loopgroep AG ’85 terugkijken op een zeer succesvolle editie.

Andrea Deelstra

Olympisch atlete Andrea Deelstra zou aan de start staan van de Zevenheuvelenloop maar toen deze niet doorging schreef zij zich in voor de 10 km van de Zwarte Dennen Cross. Met een tijd van 35.55 minuten verpulverde zij het 9 jaar oude parcoursrecord van Stefanie Bouma met maar liefst 2.25 minuten. Slechts vier mannen waren sneller. Tom Hendrikse uit Assen, winnaar van de 4 Mijl van Staphorst in 2018, was veruit de snelste van alle deelnemers. De atleet van AAC ‘61 liep met een tijd van 31.17 het parcoursrecord van Danny Koppelman uit Hoge Hexel uit de boeken. Danny Koppelman van ACO van Elderen moest genoegen nemen met de tweede plaats, hij finishte in 32.39. Robert van der Stelt uit Kampen en lid van de BB lopers kwam als derde over de streep in 34.45 minuten. Van de vrouwen was Saskia Schutte uit Veessen ‘the best of the rest’. Met een tijd van 42.42 wist de atlete van Cialfo Petra Hasper uit Meppel voor te blijven. De Nederlands kampioene op de 10 km en op de marathon en lid van AV De Sprinter werd derde met een eindtijd van 42.59 minuten.

5 km

Op de 5 km was, evenals bij de vorige editie, Nick Marsman oppermachtig. De atleet van Groningen Atletiek verbeterde zijn eigen parcoursrecord met één seconde tot 15.51 minuten. Rouvener Erik Leusink van HAC ’63 werd tweede in 16.33 en de derde plaats was voor Robert Gerritsen uit Vroomshoop. De atleet van ACO van Elderen passeerde na 16.56 minuten de meet. Bij de dames won Aline Kootstra, eveneens lid van ACO van Elderen. De Zwolse zette een tijd van 18.45 op de klokken. Fleur Baljet uit Meppel kwam als tweede vrouw binnen. De atlete van Horror finishte in 19.55. Derde werd Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord. De atlete van NOP klokte een eindtijd van 20.05 minuten.

Jeugd

De Zwarte Dennen Cross begon met wedstrijden voor de jeugd. Op de 900 meter voor kinderen tot en met 7 jaar won Noud Tissingh uit Meppel de beker voor de eerste prijs. Hij kwam binnen in een tijd van 3.44 minuten. Tweede en derde waren Sem de Boer (3.55) en Ties Boldewijn (4.01), allebei uit Staphorst. Van de meisjes was Tesse Bos uit Staphorst de snelste. Zij liep 4.04. Jasmijn Boer uit Meppel werd tweede in 4.05 en Aniek Snijder uit Vriezenveen won de derde prijs met een tijd van 4.23.
De wedstrijd over 1250 meter was voor kinderen tot en met 15 jaar en er waren bekers voor de eerste drie in verschillende leeftijdscategorieën. Bij de jongens tot  jaar was Kai Boer uit Ommen de snelste met een tijd van 4.34 en bij de meisjes was dat Hanna Bos uit Staphorst met een tijd van 5.15. In de categorie jongens 10-12 jaar was Kris Nijzink uit Rijssen de winnaar met een tijd van 4.28. Hij bleef net het snelste meisje voor. Sophie Willems, eveneens uit Rijssen, finishte in 4.30 minuten. Ook de winnaar bij de jongens van 13-15 jaar kwam uit Rijssen. Runar Slinkman won met een tijd van 4.01 en van de meisjes ging Laura Boers uit Vriezenveen met de eerste prijs naar huis met een tijd van 4.37 minuten.

De Zwarte Dennen Cross was de tweede wedstrijd van de Vechtdal Cross Competitie. De volgende wedstrijd is de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop op 08-01-2022.

- Advertisment -

Meest Populair