23.2 C
Staphorst
woensdag 7 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsVrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje

Vrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje

STAPHORST – Steeds meer mensen weten ANWB AutoMaatje, een project van Stichting Welzijn Staphorst (SWS), gemeente Staphorst en de ANWB, te vinden. Doordat het aantal deelnemers blijft groeien, zijn er nieuwe chauffeurs nodig om minder mobiele dorpsgenoten te vervoeren. Ook staat er een vacature open voor het plannen van de ritten.

Nu ook weer sociale ritten

Vanwege de versoepelingen rondom de corona maatregelen, heeft de ANWB de richtlijnen weer aangepast. Naast noodzakelijke ritten zoals naar het ziekenhuis, de tandarts of de fysio, rijden vrijwillige chauffeurs de deelnemers nu ook graag naar familie voor een gezellig kopje koffie.

Chauffeurs gezocht

Omdat er steeds meer deelnemers bij komen en er weer meer ritten mogen worden gereden, wordt er al een groot beroep gedaan op de huidige chauffeurs. Wel merken de rittenplanners dat het matchen van een rit steeds lastiger wordt. Daarom is ANWB AutoMaatje Staphorst op zoek naar nieuwe chauffeurs. De ervaring laat weten dat chauffeurs plezier halen uit het rijden van de ritjes. Het voordeel van dit vrijwilligerswerk is dat je niet alle dagen beschikbaar hoeft te zijn. De beschikbaarheid van chauffeurs is bekend bij de rittenplanners. Zij vragen chauffeurs alleen voor een rit op een dag waarop de aanwezigheid bekend is. Chauffeurs krijgen voor het rijden van een rit een onkostenvergoeding van € 0,30 p/km.

Rittenplanner gezocht

Iedere werkdag tussen 9 en 12 uur is er een rittenplanner bereikbaar om de gevraagde ritten in te plannen en te matchen. Dit wordt gedaan via een eenvoudig systeem op de computer.  Nadat de match tussen een chauffeur en deelnemer is gemaakt, neemt de rittenplanner weer contact op met de deelnemer om te laten weten dat er een chauffeur klaar staat op het afgesproken moment. Naast de 2 huidige rittenplanners, wordt er nog een derde rittenplanner voor de vrijdag gezocht.

Bij interesse in een van deze vacatures, kan er contact opgenomen worden met Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst: [email protected] of 06-51814343. Zie ook: www.sws-staphorst.nl.

- Advertisment -

Meest Populair