21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsHet verhaal achter deze bloemen

Het verhaal achter deze bloemen

Deze mooie plant met roze bloemen staat in het huis van een 82-jarige inwoner van Staphorst. Hij woont alleen in een mooie boerderij en heeft een vast stekkie op de bank in zijn woonkamer met het zicht op de doorgaande weg. Hij is alleen maar niet eenzaam. Meneer wandelt elke dag een blokje rond en gaat nog zelf op de fiets naar de supermarkt om zijn eigen boodschappen te doen.

Ook met de laptop kan meneer goed overweg en dit biedt hem ook afleiding.

Maar koken doet hij zelf niet meer. In een tijd dat de gezondheid wat te wensen overliet, is meneer gebruik gaan maken van de maaltijdservice en van de smakelijke gezonde maaltijden knapte meneer weer helemaal op. Twee keer per week maakt meneer gebruik van de maaltijdservice van Tafeltje Dekje van Stichting Welzijn in Staphorst.

Regelmatig is zijn vroegere buurman de bezorger die bij hem aan de deur komt en even een praatje maakt.

Iedere dinsdag en vrijdag brengt de vrijwillige chauffeur de maaltijden aan huis in een speciale koeltas. De bezorger heeft ook een signaleringsfunctie wat betreft eenzaamheid en gezondheid van de cliënten.

Ben jij of ken jij iemand die ook wel eens op ziet tegen boodschappen doen en koken, maar wel elke dag lekker wilt eten? Dan is maaltijdservice Tafeltje Dekje van SWS en Keurslager Bergerslag iets voor u. Twee keer in de week brengt de bezorger heerlijke maaltijden waarvan u zeven dagen geniet. Even opwarmen in de magnetron en de lekkerste gerechten staan op tafel! Uiteraard houden we rekening met dieetwensen.

Hoe werkt Tafeltje Dekje?

  • Maak een keuze uit de maaltijden op de menulijst en geef het formulier aan de maaltijdbezorger. U bepaalt zelf hoeveel maaltijden u per week wilt.
  • De maaltijdbezorger brengt op dinsdag- en vrijdagochtend de goed verpakte, koelverse maaltijden.
  • Bewaar de maaltijden en maak het gerecht naar keuze warm in de magnetron.
  • Geniet van de verse maaltijden!

De vrijwillige chauffeurs van SWS bezorgen met plezier maaltijden in Rouveen, IJhorst en Staphorst.

Interesse of aanmelden?

Neem contact op met Stichting Welzijn Staphorst

0522-465143 / [email protected]

‘Heel fijn dat dankzij Tafeltje Dekje mijn eten is geregeld. Daardoor hoef ik mijn kinderen niet te belasten, want die doen al zoveel voor mij. Leuk vind ik ook het gezellige praatje met de chauffeur!’

Klik hier voor de brochure Tafeltje Dekje

- Advertisment -

Meest Populair