20.7 C
Staphorst
dinsdag 6 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsWekelijkse Corona Update 3 februari - Lockdown wordt verlengd

Wekelijkse Corona Update 3 februari – Lockdown wordt verlengd

Het aantal besmettingen neemt af en ook in de ziekenhuizen wordt het langzaam iets minder druk. Maar er zijn grote zorgen over de nieuwe varianten van het coronavirus. Deze varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een derde golf. We moeten ons aan de maatregelen blijven houden om dit te voorkomen. Belangrijk is om het aantal en het type besmettingen nauwlettend in de gaten te houden. Blijf je daarom testen, ook bij milde klachten. De vraag naar testen neemt af terwijl er genoeg aanbod is. Blijf volhouden! Samen gaat het ons lukken het virus eronder te krijgen.

Besmettingen per dag gemeente Staphorst

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 615 besmettingen geconstateerd, dat zijn 514 minder dan een week eerder. Gisteren waren er 112 besmettingen, dat zijn er 40 minder dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag VR IJsselland

- Advertisment -

Meest Populair