23.2 C
Staphorst
woensdag 7 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsWekelijkse Corona Update 20 januari - Lockdown verder aangescherpt

Wekelijkse Corona Update 20 januari – Lockdown verder aangescherpt

Ondanks de dalende lijn in het aantal besmettingen is de lockdown verder aangescherpt. Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Wij beseffen ons dat iedereen er klaar mee is en nóg meer beperkingen vraagt emotioneel gezien veel van ons allemaal. Maar we kunnen echt niet anders. Houd vol! Alleen samen krijgen we het virus onder controle.

Besmettingen per dag gemeente Staphorst

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 1146 besmettingen geconstateerd, dat zijn 632 minder dan een week eerder. Gisteren waren er 152 besmettingen, dat zijn er 113 minder dan een week eerder.

1x per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau o.b.v. het weekgemiddelde. Regio IJsselland zit nu nog op niveau “zeer ernstig”.

Besmettingen per dag VR IJsselland

- Advertisment -

Meest Populair