21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeSportVV Staphorst 2 door in de beker tegen VKW

VV Staphorst 2 door in de beker tegen VKW

VV Staphorst 2 trad zaterdag aan tegen De Bos Incasso Brigade (VKW)  in de achtste finale van de KNVB beker. Een niet te onderschatten tegenstander want zei spelen met hun 1’e team verdienstelijk in de 1’e klasse zondag, waar VV Staphorst 2 speelt in de zaterdag reserve Hoofdklasse voor 2’e elftallen en al in een eerder stadium ook   hoofdklasser Urk 1 uit het toernooi kegelde. Ook de Westerborkers bleken een prooi, zij keerden huiswaarts met een 3-0 nederlaag aan hun broek.

Door de extreme regenval vlak voor de wedstrijd werd het veld in Staphorst afgekeurd. Er kon worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van de buren in SC Rouveen. Ondanks het slechte weer waren toch nog 300 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen.

{loadmoduleid 137}

De eerste kansen waren voor VKW. Scoren is echter een uitdaging dit seizoen voor de Börkers. Daarnaast stond de keeper Jordy Slager van Staphorst zijn mannetje en groeide uit tot de man of the match. In de 23e minuut scoorde Staphorst uit het niets. Een blinde trap naar voren van Bjorn Boldewijn werd door de wind gedragen en door doelman van VKW niet goed ingeschat. De bal stuitte hoog en op en verdween achter de verbouwereerde doelman in het doel. Vlak voor rust scoorde Staphorst uit een scrimmage de 2-0 door Yannick Lier.

Na rust had VKW de wind in de rug en kwamen er kansen. Spits van VKW Anjo Willems schoot hard in, maar de keeper redde bekwaam. Ook de rebound van VKW werd een prooi voor de goalie Jordy Slager. In de 80e minuut viel de definitieve beslissing. En voorzet vanaf de achterlijn door Robert Redder werd van richting veranderd en de keeper  van VKW was kansloos. De eindstand bleef 3-0 en Staphorst kan zich opmaken voor de kwartfinales a.s. zaterdag uit om 15 uur bij Heerenveense Boys 1.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -

Meest Populair