21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsEen duwtje in de rug voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers

Een duwtje in de rug voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers

4D (Stimuland) en Groene Loper organiseren een ondersteuningsbijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers uit Noordwest-Overijssel. Tijdens de verschillende workshops en een spreekuur door lokale groene experts, leren de deelnemers alles over natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen. Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief. Ge√Įnteresseerden zijn op donderdagavond 30 januari 2020 van harte welkom in De Vreugdehoeve.

{loadmoduleid 137}

Steeds meer bewoners zijn bezig met het vergroenen van hun straat of wijk door bijvoorbeeld geveltuinen, buurtmoestuinen, boomspiegels en bijenhotels. Al deze initiatieven maken de omgeving beetje bij beetje mooier en groener. Vogels, insecten en egels varen hier wel bij en het brengt bewoners vaak ook dichter bij elkaar door samen de handen uit de mouwen te steken.

Maar wat is er allemaal eigenlijk mogelijk? En hoe pak je het precies aan? En waar vind je geld voor je groene plannen? Al deze vragen komen aan de orde tijdens de bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers. Een initiatief van 4D (Stimuland) en Groene Loper. Professionals en groene experts uit lokale groene vrijwilligersorganisaties staan tijdens workshops en een spreekuur klaar om vragen te beantwoorden en van alles te vertellen over onder andere natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen. Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief. Een leerzame en inspirerende avond dus voor elk groen initiatief of vrijwilliger!

Uitnodiging

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 vanaf 18.00 uur (inclusief soep en broodjes) in de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 in Zwolle. Iedereen is van harte welkom, deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma en een aanmeldlink staat op www.groeneloperzwolle.nl/bijeenkomst.

Groene Loper en 4D

Deze bijeenkomst is een initiatief van Groene Loper Zwolle en 4D (Stimuland). Groene Loper heeft als doel bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond steden en dorpen.

4D staat voor durven, delen, denken en doen. De aanpak biedt mogelijkheden aan mensen met een goed idee voor de leefbaarheid in hun omgeving. In vijf gebieden geven regionale 4D-makelaars ondersteuning met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Milieuraad Zwolle.

- Advertisment -

Meest Populair