21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsMarianne Kragting nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur Staphorst

Marianne Kragting nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur Staphorst

Marianne Kragting is met ingang van 16 maart 2020 de gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Staphorst. De 62-jarige Marianne volgt Daan van der Spek op die vanaf september 2019 waarnemend gemeentesecretaris is. Het college stemde dinsdag 17 december in met haar benoeming.

{loadmoduleid 137}

Marianne is nu nog woonachtig in Ruurlo en verhuist in februari naar Apeldoorn. Sinds 2013 is zij gemeentesecretaris in de gemeente Haaksbergen. Daarvoor werkte zij voor de gemeenten Utrecht, Lochem, Zutphen en Zwolle waar zij als manager in het sociale domein werkzaam is geweest. Marianne is haar loopbaan in het onderwijs begonnen.

Als directeur is zij de schakel tussen de ambtelijke organisatie en het college. Daarnaast is zij de eerste adviseur van burgemeester en wethouders. Marianne benoemt dat de rol van verbinder op haar lijf is geschreven. Ze verheugt zich op de jaren om zich als gemeentesecretaris / algemeen directeur voor Staphorst in te mogen zetten. “Staphorst een mooie authentieke gemeente met perspectief”. Dat is waar zij voor gaat.

- Advertisment -

Meest Populair