23.2 C
Staphorst
woensdag 7 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsGerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst

Gerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Gerrit Jan Kok uit Enschede aan als waarnemend burgemeester van Staphorst. Kok begint op maandag 13 januari met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester. Binnenkort vindt op het provinciehuis in Zwolle hiervoor de beëdiging plaats.

Ervaren bestuurder

Gerrit Jan Kok (geboren in 1960 te Enschede) heeft een brede ervaring in het Openbaar Bestuur. Hij nam tot april van dit jaar bijna vier jaar lang de waarneming van het burgemeestersambt in Haaksbergen op zich, waar hij te maken had met moeilijke financiële en organisatorische vraagstukken. Daarvoor was hij gedeputeerde voor de provincie Overijssel, burgemeester van Ommen en wethouder in Enschede. Kok brengt veel ervaring mee en staat bekend als een deskundig, daadkrachtig en oplossingsgerichte bestuurder. Gerrit Jan kent de provincie goed. Hij brengt een netwerk mee uit de periode dat hij dagelijks bestuurder was in deze provincie, en heeft dus zowel in de Twentse als in de Sallandse regio gewerkt. Voorafgaand aan zijn werk in het Openbaar bestuur was hij zelfstandig ondernemer.

{loadmoduleid 137}

Waarnemend burgemeester

In Staphorst ontstaat een burgemeestersvacature door het vertrek van burgemeester Theo Segers. Hij is per 13 januari benoemd als burgemeester van Molenlanden. Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft de Commissaris van de Koning besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is. Het streven is erop gericht dat er in 2021 weer een Kroonbenoemde burgemeester in Staphorst zit. Dit besluit is in goed overleg met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties en van het college van burgemeester en wethouders van Staphorst tot stand gekomen.

- Advertisment -

Meest Populair