23.2 C
Staphorst
woensdag 7 juni 2023
No menu items!
HomeNieuwsGemeente Staphorst geeft bureau BING opdracht voor integriteitsonderzoek

Gemeente Staphorst geeft bureau BING opdracht voor integriteitsonderzoek

Naar aanleiding van de berichtgeving in de diverse media van de afgelopen tijd is besloten een integriteitsonderzoek in te stellen. Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) is gekozen als onafhankelijke partij om dit onderzoek uit te voeren. Vanwege de betrokkenheid van de burgemeester is het eigenaarschap van het integriteitsonderzoek bij het presidium neergelegd.

{loadmoduleid 137}

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk

BING benadert eerst de direct betrokkenen om in gesprek te gaan over de onderwerpen die nu onder een vergrootglas liggen. Afhankelijk van wat er uit deze gesprekken komt, wordt het vervolg bepaald. Het streven is om het inmiddels gestarte onderzoek op zo kort mogelijke termijn af te ronden.

Onafhankelijk rapport

Het presidium, dit zijn de burgemeester, de fractievoorzitters en de griffier als secretaris, geeft aan:

Belangrijk is dat er straks een gedegen en onafhankelijk rapport komt met duidelijke conclusies. We hechten er vooral veel waarde aan dat het onderzoek in alle zorgvuldigheid gedaan kan worden.
 

- Advertisment -

Meest Populair