21.1 C
Staphorst
zondag 28 mei 2023
No menu items!
HomeNieuwsMilitaire oefening op Staphorster grondgebied

Militaire oefening op Staphorster grondgebied

De Koninklijke Landmacht bereidt militairen voor op uitzending door te oefenen in realistische scenario’s en onder alle omstandigheden. Op 31 oktober en 1 november vindt er zo’n oefening plaats in en nabij de gemeente Staphorst.

Circa 60 militairen van de Koninklijke Landmacht gaan tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle, in de provincies Drenthe en Overijssel, een oefening uitvoeren. Hierbij zullen zij zich ook begeven op Staphorster grondgebied. Er wordt in principe alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen buiten de bebouwde kom. Het betreden van eigen weg of privé terrein vindt uitsluitend plaats na toestemming van de eigenaar.

{loadmoduleid 137}

De militairen zijn aanwezig met acht wielvoertuigen en maken gebruik van oefenmunitie. Oefenmunitie is niet gevaarlijk. Het schieten met mitrailleurs kan voor omwonenden geluidsoverlast geven. De militaire oefeningen vinden plaats op:

  • donderdag 31 oktober tussen 07.00 en 23.00 uur, tussen Meppel en Rouveen;
  • vrijdag 1 november tussen 07.00 en 10.00 uur, omgeving Rouveen.

Het gaat hier om een zorgvuldig voorbereide oefening. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen. De eenheid zal flyers aan de omwonenden verstrekken met informatie over de oefening en over het gebruik van oefenmunitie.

Plattegrondkaart:

  • In het gemarkeerde gebied nummer 1 wordt op donderdag 31 oktober tussen 13.00 – 23.00 uur meerdere keren geschoten met oefenmunitie. Dit mitrailleurschieten is steeds van korte duur.
  • In het gemarkeerde gebied nummer 2 wordt op vrijdag 1 november tussen 07.00 – 09.00 uur meerdere keren geschoten met oefenmunitie. Dit mitrailleurschieten is steeds van korte duur.
- Advertisment -

Meest Populair